24 Eylül 2019 Salı

YANIKLARDA FİTOTERAPİ




Aynısefa (Calendula sp.) çiçeklerini ve sarı kantaron (Hypericum perforatum) çiçekli topraküstü kısımlarını taşıyan merhemler, yanık ve yaralarda etkili .
 Bu iki bitkiyi birlikte ya da ayrı ayrı taşıyan formüller, hem ağrıyı giderici hem de antiseptik özellikte olup iyileşme süresini kısaltır. 

Sarı kantaron çiçeklerinin saf zeytinyağı içerisinde bekletilmesiyle hazırlanan yağlı maserat etkili bir yara ve yanık ilacı olarak kull. 
Sarı kantaron yağının güneş yanıklarının tedavisinde, uygulama sadece geceleri yapılmalı ve gündüz ciltten silinmeli.  *İçerisindeki HİPERİSİN güneş ışınlarına hassasiyeti arttırmaktadır.

Matricaria recutita: Yanık bölgedeki ödemin ve kaşıntının giderilmesi için.  İnfüzyonu hazırlanır. ( 1 bardak kaynar suya 2 gr atılıp agzı  kapalı 5 dakika demlenir)   Biraz soğuyunca yanık bölge silinir veya papatya suyu ile banyo yapılir.

Lavandula angustifolia, lavanta yağı

Hamamelis virginiana, Cadı fındığı

Nigella sativa, Çörek otu.

yeşil çay (Camellia sinensis), 
üzüm (Vitis vinifera) çekirdeği, 
Meryemana dikeni (Silybum marianum) ve retinoitlerin, cildi güneş ışınlarının yol açtığı kanserden koruduğu, oksidatif stresi, inflamasyonu ve hücre DNA hasarını önlediği gösterilmiştir..

Aloe vera jel formüller cilt hasarlarının tedavisinde başarılıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anafilaksiye Genel Bir Bakış

  Anafilaksiye Genel Bir Bakış Dr.NevinKURT   Anafilaksi u Alerjinin, tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen en ciddi klinik tablosud...