Bir çalışmada tarçın ( Cinnamomum zeylanicum ), bergamot ( Citrus bergamia ), limon otu ( Cymbopogon flexuosus ), kekik ( Thymus vulgaris ) ve lavanta ( Lavandula angustifolia ) içeren ticari uçucu yağların influenza tip A'ya (H1N1) karşı in vitro antiviral etkisini değerlendirdi.).
Yağlar sıvı fazda% 0.3 konsantrasyonda ve buhar fazında test edildi.
Tarçın, bergamot, kekik ve limon otu yağları sıvı fazda% 100 H1N1 inhibisyonu gösterirken, lavanta esansiyel yağı inhibisyonu% 85 idi.
Bununla birlikte, buhar fazında, 30 dakikalık maruziyetten sonra sadece tarçın yaprağı uçucu yağı için% 100 inhibisyon gözlenmiştir.
Bergamot, limon otu, kekik ve lavanta uçucu yağları sırasıyla% 95,% 90,% 70 ve% 80 inhibisyon oranları göstermiştir
American Journal of Essential Oils and Natural Products 2014; 2 (1): 47-53
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder